Na ons eigen herdenkingsproject op 19 april deed het Maartenscollege ook mee aan het 4 mei project. De borden stonden overdag  in stilte bij de huizen en werden ‘s avonds voor 20.00 bij de kerk geplaatst. Vaak en ook nu vonden wij mooie bloemen en ontroerende berichtjes bij de borden.

Bij de kerk werd ook het gedicht voorgelezen van Lida Hasami “Blinde paniek”. Op een indrukwekkende manier vertelt zij daarin over de gevoelens die Clara van Coevorden ongetwijfeld gevoeld moet hebben.   Clara, een  blind joods meisje, verbleef in het blindeninstituut. De beheerder van het instituut wist van de aankomende deportatie en besloot Clara te verstoppen. Echter haar moeder, die al vanuit Groningen was opgehaald, werd gedwongen haar naam te roepen en Clara antwoordde. Op 13 april werd zij samen met haar moeder op transport gezet naar vernietigingskamp Sobibor.

Dit jaar werd ter nagedachtenis aan Clara het ‘Clara van Coevordenplein’ onthuld. Te midden van veel nabestaanden en belangstellenden vertelden Steyn en Max, leerlingen van het Maartenscollege, haar verhaal en droegen het mooie gedicht van Lida voor. De aanwezigen waren erg onder de indruk van de bijdrage van onze leerlingen.