Doug Kuntz deelt ervaringen Sea-Watch 3 met leerlingen Maartenscollege

Fotograaf Doug Kuntz was donderdag 14 februari te gast bij het Maartenscollege. Hij is bekend van onder andere zijn fotoreportages over vluchtelingen. De afgelopen twee maanden werkte hij op een reddingsschip, de Sea-Watch 3. Het schip mag al sinds 31 januari niet uitvaren. Sinds die tijd wordt het vastgehouden in de haven van Catania in Italië.

Doug gaf een lezing aan alle leerlingen uit vwo6. Hij gaf hen het beeld van ‘de man achter de camera’. Zo sprak hij over de zevenenveertig mensen die zij vier weken geleden hebben gered uit de Middellandse Zee, de erbarmelijke situaties in vluchtelingenkampen in Calais en Lesbos en de politieke spanningen die het werk op de Sea-Watch met zich meebracht.

Zijn boodschap aan de leerlingen van het Maartens was indringend en emotioneel. Doug benadrukte dat het heel erg belangrijk is om altijd kritisch te zijn over dat wat je hoort en ziet in het nieuws. “Geloof niet alles wat je ziet en leest, blijf zelf goed nadenken en laat je hart spreken”, zo luidt het advies van Doug. Leerlingen waren erg onder de indruk, stelden vragen en bedankten Doug met een luid en warm applaus.