Excursie Meyer Werf

Op maandag 25 maart heeft een groep van 23 leerlingen een bezoek gebracht aan de Meyer Werf in Papenburg. Deelname stond open voor leerlingen die nu EBC*L volgen of dit in het verleden hebben gedaan. EBC*L is een module voor ondernemerschap waar leerlingen extra (externe) certificaten kunnen halen als aanvulling op hun diploma. Het bezoeken van bedrijven is een onderdeel van deze module.

Accent van dit bezoek lag op (duurzaam) ondernemen. De begeleiding was daarom in handen van de sectie economie en aardrijkskunde (Ilja Kamies). De rondleiding door de gids werd ondersteund met video’s, schaalmodellen van schepen en het bekijken van de plaatsen waar de productie plaatsvindt.

Veel interessante informatie kwam aan bod zoals het feit dat Meyer een familiebedrijf is vanaf 1795, nog twee andere vestigingen heeft (Noord-Duitsland en Finland), werkgelegenheid biedt aan 20.000 mensen en dat er twee tot drie cruiseschepen per jaar worden gemaakt. Schepen ter waarde van 700 miljoen tot 1 miljard en voorzien van 13 restaurants, kartbanen, theaters, zwembaden, casino’s enz. Ook werd ingegaan op nieuwe milieuvriendelijkere motoren ter vervanging van fossiele brandstoffen.

Al met al een interessant bedrijfsbezoek waarbij de leerlingen een indruk hebben gekregen van de omvang en aard van deze werf.