Aanmelden?
Naar de brugklas
Belangrijke data
Veel gestelde vragen
Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen

Rondom onze school staan prachtige grote bomen, er is veel groen en het is veilig. Op het schoolplein komen geen auto’s, brommers of fietsen. Je kunt dus lekker op het plein zitten om te praten en chillen met je vrienden, of om een potje te tafeltennissen, of gewoon om lekker even uit te rusten. Je fiets of scooter staat in een bewaakte stalling voor de school. Auto’s worden ook voor de school geparkeerd.

Op het Maartens hebben we twee soorten brugklassen: een mavo/havo-brugklas en een havo/vwo- brugklas. In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van jouw juf of meester van groep 8 en van je CITO-score.

Op het Maartenscollege heeft iedere klas een eigen mentor. Een mentor is een docent die je met van alles op school helpt. Op de meeste vragen kan je mentor je een antwoord geven. In de eerste weken op het Maartens helpt je mentor je om je weg te vinden op school en legt hij bijvoorbeeld uit hoe je een agenda gebruikt. Ook kijkt je mentor samen met jou naar hoe het met je gaat, wat je wilt bereiken, en of je extra hulp nodig hebt.

Moet je Engels al goed zijn als je naar het Maartens wilt? Nee hoor! We gaan het je leren. Natuurlijk in de lessen Engels, maar ook tijdens andere vakken. Je leert hier juist van het doen!

Als je een woord niet kent in het Engels, mag je het ook in Nederlands zeggen. Dat is helemaal oké. Maar we merken dat alle leerlingen snel beter worden in het Engels omdat ze het iedere dag gebruiken. En als je toch extra ondersteuning bij Engels wilt dan kun je dat ook nog tijdens het extra lesuur (onderdeel van het rooster) krijgen.

Het Maartens is misschien best iets groter dan jouw basisschool. Bij elk vak zit je in een ander lokaal. Welk lokaal? Dat vind je op het lesrooster. Gelukkig heb je de tijd om te wennen aan de nieuwe lokalen tijdens de introductieweken. Je mentor helpt je. En natuurlijk zijn er altijd leerlingen van andere klassen die je de weg willen wijzen! Je zult zien: je vindt heel snel je weg in de hele school.

Een nieuwe school is best spannend. Daarom nodigen we je al voor de zomervakantie uit om kennis te maken met je nieuwe klas en je nieuwe mentor. Zo gaat de spanning snel over, omdat je zult zien dat alle andere kinderen het ook best spannend vinden. Je mentor vertelt je dan ook alles wat je moet weten voor na de vakantie.

Na de zomervakantie ga je je nieuwe klasgenoten beter leren kennen en maak je kennis met de school. Wat je dan doet? Natuurlijk allemaal spelletjes en opdrachten. Vooral veel samen met je klas en in de school. Want daar gaat het om: elkaar en de school beter leren kennen. Je maakt ook afspraken met de klas en met je mentor over het komend schooljaar en maakt een begin met je portfolio. Wat dat is? Dat leggen we je dan allemaal uit!

Je sluit de week af met een openingsviering, waarbij je ouders en broertjes en/of zusjes ook welkom zijn.

Tijdens de kennismakingsdag vertelt je mentor wat je allemaal nodig hebt en krijg je een handig boodschappenlijstje mee voor thuis. Op dat lijstje staan onder andere een agenda, een goede, stevige tas voor je boeken, schriften (ruitjes en lijntjes) en een multomap. Ook kaftpapier voor je schoolboeken is handig om te kopen!

Nee! Dat hoeft gelukkig niet. Aan het begin van het schooljaar krijg je al je boeken in één keer. De rest van het schooljaar kijk je de avond voordat je naar school gaat, welke vakken je de volgende dag hebt. Je pakt dan je tas in met de boeken die je die dag nodig hebt.

Iedereen op het Maartens heeft een eigen kluisje. Hier kun je bijvoorbeeld je jas en je gymspullen in doen, zodat je die niet de hele dag mee hoeft te nemen.