Kennismaken
Samen
Internationaal
Wegwijs
Schoolleiding

Kennismaken

Natuurlijk ben je op school om te leren, maar we willen ook dat je je op school prettig en veilig voelt. We willen graag dat je een leuke tijd hebt op het Maartens. Daar werken we aan door op een goede manier met elkaar om te gaan. Je mag bij ons jezelf zijn.

Onze school ligt mooi in het groen. In onze school vind je veel kleur. We willen graag een warme sfeer in school en kleur helpt daarbij.  Rondom onze school staan prachtige grote bomen, er is veel groen en het is veilig. We zijn dan ook heel blij met ons schoolterrein. Er komen geen auto’s, brommers of fietsen op het terrein. Je fiets staat namelijk op het terrein voor school, in een bewaakte stalling. Auto’s worden ook voor school geparkeerd. Je kunt dus lekker op het plein zitten om met elkaar te praten, of om een potje te tafeltennissen, of gewoon om lekker even uit te rusten.

Samen

School is een plek waar je samen leert en samen dingen doet. Daaraan mag jij bij ons je steentje bijdragen: door actief te zijn met muziek, kunst & cultuur of bij sporttoernooien. Maar ook door gewoon je mening te geven in een enquête over wat je bijvoorbeeld van je leraren vindt. Of praat je liever mee in de leerlingenraad? Dat kan ook!

We betrekken je zoveel mogelijk bij de gang van zaken op school. Bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten, maar ook bij sollicitatiegesprekken voor nieuwe leraren. Zij gaan met jullie werken, dus vinden wij het heel gewoon dat jullie ook meepraten over wie het moet worden. Dat doen we al jaren en dat bevalt ons goed.

Internationaal

De wereld is groter is dan alleen Haren, of Groningen of Nederland. We vinden internationalisering dan ook belangrijk. We hebben de International School Groningen en het tweetalig onderwijs op school. Je hoort bij ons regelmatig Engels en andere talen. Maar ook als je niet kiest voor tweetalig onderwijs vinden we het belangrijk dat je verder kijkt. We organiseren samen met leerlingen reizen naar Duitsland, Spanje, Polen, België, Frankrijk, zelfs naar China en Ghana. Dat zijn reizen waar je veel van leert: hoe hebben kinderen in andere landen het, thuis en op school? Of je doet mee aan een uitwisseling: kinderen uit bijvoorbeeld Spanje komen een week hier en jij gaat een week naar hen. Heel leerzaam en razend interessant!

Wegwijs

We hopen dat het Maartens de school is die bij je past. Als je bij ons op school komt, dan nodigen we je voor de zomervakantie al een keer uit op school. Dan vertellen we je alles wat je moet weten voor na de vakantie. Bij de start van het schooljaar nodigen we jou en je ouders uit voor de openingsviering. Daar krijg je ook te horen bij wie je in de klas zit, wie je mentor is en wie je leerling-mentoren zijn.

R.J. Scheepens

Rector

Portret directeur International School, Mike Weston

Mr. M. Weston

Directeur International School

Schoolleiding

De rector is de schoolleider die eindverantwoordelijk is voor het Maartenscollege. De rector geeft leiding aan de centrale directie van de school. De centrale directie bestaat uit de rector en de directeur van de Internationale School. Op het Maartenscollege zijn er teamleiders voor MAVO, HAVO, VWO, TTO en MYP. De Internationale School heeft naast de directeur één teamleider.