Lestijden
Vakanties en vrije dagen
Huiswerk en ondersteuning
Leerlingenraad en MR
Downloads

Huiswerk en ondersteuning

Het Maartenscollege helpt je als je extra ondersteuning nodig hebt bij het leren of iets anders. Daarvoor hebben we verschillende deskundigen in school. De extra ondersteuning zorgt ervoor dat je het gewone lesprogramma kunt volgen.

Huiswerkklas

De huiswerkklas is er als je thuis niet aan het maken van je huiswerk toekomt. Of als je hulp nodig hebt bij het leren. Of als je hier en daar wat extra hulp nodig hebt. In de huiswerkklas word je begeleid door studenten van de universiteit. Zij hebben allemaal een andere achtergrond. Zo zijn er studenten die goed zijn in talen of juist in exacte vakken. En ook studenten die veel weten over hoe je het beste en snelste kunt leren. Bij hen kun je met al je vragen terecht.

De huiswerkklas is er:

  • Drie dagen per week direct na school
  • Twee uur per dag

Aan de huiswerkklas zijn kosten verbonden.

Hulp voor leerlingen met dyslexie

Heb je dyslexie? Dan word je extra begeleid. Dat doen we natuurlijk in goed overleg met jou en met je ouders. Hiervoor volgen we in grote lijnen het Protocol Dyslexie VO.

Lente- en Zomerschool

Is er een vak waarop je onvoldoende staat? En wil je toch graag overgaan? Dan is de Lenteschool of de Zomerschool interessant voor je.

Bij de Lenteschool werk je in de meivakantie aan één of twee vakken. Zo kun je in het laatste stukje van het schooljaar nog een goede eindsprint inzetten.

Bij de Zomerschool ga je twee weken extra naar school, na het schooljaar. Met een studiebegeleider ga je in een kleine groep aan de slag met maximaal twee vakken. Gaat dit goed, dan hoef je niet het hele schooljaar over te doen en ga je alsnog over.

Aan de Lente- en Zomerschool zijn kosten verbonden.