Leerlingenraad stelt zich voor

De leerlingenraad, een belangrijk onderdeel van de school en daarom stellen we ons graag even voor. Wij zijn, Puck Meulenbeld, Lorena Wolvekamp, Tom van Zanten, Eyoub Abdullah, Duncan van Eijsden, Stijn Westerhof, Tess van Oosten, Mart Veenstra, Jelle Biemans, Fea Wagenborg, Denise Braam, Olivier Reijnvaan, Philip van der Kooi, Alexis Maagdenberg en Vera Roetman. Samen vormen wij de leerlingenraad, ook wel LeRa genoemd. Wij zijn leerlingen verspreid over de leerjaren twee tot en met zes. Wij zijn de groep leerlingen in de school, die het contact onderhoudt tussen de schoolleiding en de leerlingen. We signaleren met behulp van onze achterban (alle leerlingen) veranderingen en verbeterpunten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitstraling van een bepaald lokaal, maar ook om algemenere dingen, zoals regels over de consequenties van alcoholgebruik tijdens schoolreizen. Wij hebben binnen onze vriendengroepen allemaal een antennefunctie. Tevens ontvangen wij e-mails van leerlingen met suggesties. Op die manier worden wij breed geïnformeerd over mogelijke verbeterpunten binnen het Maartenscollege. Sommige verbeterpunten kunnen we zelf aanpakken, andere leggen we neer bij de schoolleiding en soms is het een combinatie daarvan.

De leerlingenraad is heel belangrijk binnen de school, omdat er mede dankzij het bestaan van de LeRa echt geluisterd wordt naar de leerlingen in de school. Heb jij een praktisch punt waar je iets aan gedaan zou willen hebben? Breng ons op de hoogte: lera@maartens.nl. De leerlingenraad is er door leerlingen en voor leerlingen.

Vera
Vice-voorzitter

 

 

 

2017-11-01T09:48:51+00:00