Naar de brugklas

Komende tijd begint de keuze voor een middelbare school (Voortgezet Onderwijs) voor leerlingen die nu in groep 8 van het basisonderwijs zitten.
Het Maartens kent een uitgebreid informatieprogramma.
Op onze website staan o.a. de schoolgids, een virtuele tour en diverse filmpjes over de onderwijsmethode en de verschillende vakken.
Daarnaast bieden we op verschillende momenten de gelegenheid om het Maartens te leren kennen.

Op 8 en 9 november zijn we met een groep van onze docenten en leerlingen aanwezig op de Scholenmarkt. In de Euroborg (Fc Groningen stadion) staan veel scholen uit Stad en Ommeland. Opgeven is niet nodig.

Op 19 en 26 november houden we in school Maartensochtenden
Leerlingen zijn welkom om alleen of met hun klas een paar proeflessen te volgen. Voor ouders organiseren we die ochtenden een bijeenkomst met een presentatie en natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen.
Aanmelden voor die twee dagen kan na de herfstvakantie. U kunt dan aanmelden op onze website.
Verschillende basisscholen komen met de groep(en) 8 georganiseerd naar school. Die scholen geven zich rechtstreeks bij ons op.

Na 26 november gaan we nog een aantal bijeenkomsten organiseren. Die gaan niet alleen over het onderwijs op het Maartens maar bijvoorbeeld ook over ons uitgebreide Ondersteuningsteam dat samen met o.a. de schoolarts waar nodig extra aandacht en hulp biedt.
Sommige van die bijeenkomsten zullen online zijn (dat is vorig jaar goed bevallen) maar ook op school zullen er activiteiten zijn (want het persoonlijke hebben we vorig jaar erg gemist).

Op woensdag 2 februari 2022 is onze OpenDag.
Van 14.00 uur tot 20.00 uur zijn leerlingen en hun ouders welkom om eens rustig door het gebouw te lopen. In allerlei lokalen zijn er demonstraties, presentaties en per vak informatieteams waar u al uw vragen kwijt kunt.

Na 2 februari zijn er nog een aantal onlinesessies waar de laatste vragen en opmerkingen kunnen worden besproken.

Inschrijven
U kunt zich vanaf 1 december 2021 via onze website digitaal aanmelden voor het Maartens.
Wilt u zich nu al inschrijven dan kan dat natuurlijk maar dan “op papier”. Download het inschrijfformulier, vul hem in en stuur hem voorzien van handtekening terug naar aanmelden@maartens.nl
De inschrijvingstermijn voor alle VO-scholen sluit op 15 maart 2022.

Blijf onze website volgen voor meer informatie over de exacte data en manieren van aanmelden.