Tweetalig internationaal onderwijs

Omdat we zien dat de samenleving steeds internationaler georiënteerd is. En omdat we geloven dat we met ons onderwijs de basis leggen voor een betere wereld. Bieden wij vanaf schooljaar 2020-2021 tweetalig internationaal onderwijs aan op mavo/havo-niveau en op havo/vwo-niveau, volgens het IB World School principe.

Dakpanklassen

Alle nieuwe leerlingen blijven drie jaar bij elkaar in de klas in zo-genaamde ‘dakpanklassen’. ‘Dat zijn combinatieklassen. We hebben de dakpanklas mavo/havo en havo/vwo. Na drie jaar kunnen de leerlingen zich voorbereiden op een Nederlands mavo-, havo- of vwo-diploma. Ook kunnen ze kiezen voor het Engelstalige, IB-diploma.

Tweetalig

De lessen zullen deels in het Nederlands en deels in het Engels worden aangeboden. In de mavo/havo-klassen is straks minimaal 30 procent van alle lessen in het Engels, in havo/vwo-klassen is dat minimaal 50 procent. Zo leren we onze leerlingen om zowel Nederlands als Engels vloeiend te spreken en te schrijven. We gaan er vanuit dat je nog niet veel Engels kent als je begint. Daar houden we rekening mee. Je leert Engels op een natuurlijke manier, door het te gebruiken. Dat gaat makkelijker dan woordjes stampen. En je krijgt extra ondersteuning als je dat nodig hebt.