Open Dagen Maartenscollege 2018

Op 26 en 27 januari bezochten honderden leerlingen uit groep 7 en 8 met hun ouders onze school. Het waren twee gezellige en bruisende dagen! Ruim 75 leerlingen uit alle leerjaren en een tiental contactouders stonden paraat om leerlingen en ouders te verwelkomen, informatietasjes uit te delen en te helpen in de diverse vaklokalen. Leerlingen konden sfeer proeven, diverse proeflessen volgen en informatie inwinnen bij de diverse stands.

Een sleutel bemachtigen om uit de ontsnappingskamer te komen, een eigen sleutelhanger maken of een potje met slijm fabriceren, het kon allemaal tijdens de open dagen. De foto’s van beide dagen vind je hier.

Met de proeflessen werd een eerste kennismaking met het Middle Years Programme (MYP) in de praktijk gebracht. MYP, een internationale didactiek die we al jaren toepassen in het tweetalig onderwijs, zullen we vanaf komend schooljaar voor het eerst toepassen in een brugklas van de Nederlandse afdeling.

De reacties van de bezoekers waren zeer positief. De prettige sfeer en betrokkenheid van docenten en leerlingen werd erg gewaardeerd. Tevens was er veel belangstelling voor het MYP. Voor iedereen die meer wil weten over het MYP is er op 6 februari een extra voorlichting TTO en MYP. Op 12 februari volgt een voorlichting over ons gymnasium. Op het Maartens is ook het gymnasium MYP, zowel tweetalig als in het Nederlands.

Leerlingen die zich inschrijven op het Maartenscollege, ontvangen voor de zomervakantie een uitnodiging om kennis te komen maken met hun toekomstige klas en mentor. De mentor zal dan alle belangrijke informatie met hen doornemen.

Voordat het zover is, staan eerst de Cito-eindtoets centraal in groep 8. We wensen hen daarbij veel succes!

2018-01-29T15:54:15+00:00