Presentaties Personal Project TTO 4 en MYP 5

Na 11 maanden hard werken was het donderdag 8 februari j.l. zover, de Final Presentation and exhibition Personal Project, van alle leerlingen van TTO 4 en MYP 5, 74 in totaal.

Het Personal Project is het grote afsluitende project van het MYP. In maart 2017 was de introductie en nu de afsluiting. Het Personal Project is een lange termijn project over een onderwerp dat de leerling zelf heeft bepaald. Het is het project waarmee het MYP wordt afgesloten. Alle kennis en kunde die de leerlingen in de afgelopen jaren hebben vergaard kunnen en moeten ze hierin kwijt.

In het Personal Project is het proces belangrijker dan het resultaat. Als het product in november klaar is moet de leerling naar aanleiding van de 4 criteria, zoals bij elk MYP vak, een verslag (Written Report) schrijven. Vanaf het begin van het project heeft de leerling een Process Journal (logboek) bijgehouden en dat is ook de basis van het verslag. Dit verslag wordt beoordeeld en vormt het eindcijfer.

Voor de leerlingen die naar havo of vwo gaan is het Personal Project een goede voorbereiding op het maken van hun profiel werkstuk. En voor de leerlingen die het DP gaan doen is het een mooie voorbereiding op het Extended Essay.

Het mooie van het Personal Project is dat er heel veel mogelijkheden zijn. De enorme variatie in onderwerpen die aan bod kwam is daarvan het bewijs. Een paar voorbeelden; schrijf je eigen boek; maak een fysiek product, bijvoorbeeld een ‘outdoor pooltable’; een bureaulamp; je eigen glossy magazine. Een onderzoek naar de vraag hoe international minded we eigenlijk zijn; een informatie folder over hoe perfectionisme leerlingen in de weg kan zitten en wat daaraan te doen. Hoe loop ik de 4 mijl met een fysieke beperking? Vele mogelijkheden met prachtige resultaten waar we enorm trots op zijn!

2018-02-14T14:05:31+00:00