Afgelopen donderdag organiseerden eindexamenleerlingen muziek van het Maartenscollege te Haren hun eigen slotconcert. Met het thema ‘Vooruit in het verre verleden’ namen de leerlingen de luisteraars mee in een muzikale tijdmachine, waarbij diverse melodieën en stijlen aan bod kwamen. De muziek werd niet alleen in het kader van het eindexamen gemaakt, er werd ook gespeeld voor een goed doel.

De opbrengst van het concert gaat dit jaar naar Connect by Music. Deze organisatie werkt samen met lokale muziekdocenten en vluchtelingen om muzieklessen te verzorgen voor kinderen en jongvolwassenen. Op die manier kunnen ze zich even in een andere wereld verplaatsen, een zonder ellende en verdriet. De opbrengst van het slotconcert wordt geïnvesteerd in muziekinstrumenten om de muzieklessen mogelijk te kunnen maken.

Liesbeth Betten, docent muziek op het Maartenscollege en vrijwilligster bij Connect by Music, vertrekt eind mei voor een week naar Lesbos. Zij zal hier nauw samen werken met docenten en (kind)vluchtelingen en diverse muzieklessen verzorgen. “Muziek spreekt een universele taal die mensen met elkaar verbindt, ongeacht leeftijd of afkomst”, aldus Liesbeth. “Dit hebben we tijdens het slotconcert meer dan ooit gevoeld. De leerlingen hebben zichzelf en het publiek via de muziek meegenomen naar een andere dimensie. Diezelfde energie zal ik meenemen naar Lesbos, met de gedachte aan onze leerlingen hier, die er op een prachtige manier voor gezorgd hebben dat kinderen op Lesbos straks ook muziek kunnen maken!”