Sponsorloop

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Elke 45 seconden sterft er een kind aan malaria. Bijna de helft van kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar wordt veroorzaakt door slechte voeding.

Absoluut geen berichten om vrolijk van te worden, maar wel goed om stil bij te staan. Ons nieuwe project heet “Elk kind telt mee”, met als thema’s: malaria, schoon drinkwater en voeding. De grootste gezondheidsrisico’s voor kinderen onder de vijf jaar.

Dit schooljaar gaan we met 20 leerlingen uit de bovenbouw naar Zimbabwe en samen met Piet te Velde, die al sinds 1980 woont en werkt als waterconsulent in Zimbabwe, bezoeken we projecten. Wij willen graag een steentje (druppeltje) bijdragen aan één van zijn projecten. Zo kost bijv. een waterpomp  7 000 euro. Een mooi streefbedrag om als school bij elkaar te lopen. Gemiddeld lopen kinderen per dag 6 km met 6 liter water op hun hoofd.

Vrijdag 10 november organiseren wij een sponsorloop. Opbrengsten hiervan komen ten goede aan bovenstaand project. Wij gaan ook de 6 kilometer lopen, maar de helft daarvan met water op ons hoofd. Even in de huid kruipen van een leeftijdsgenoot in Zimbabwe. We willen er een vrolijke, Afrikaanse, tocht van maken!

Karel Karsten

2017-10-11T10:03:00+00:00