Elk jaar organiseren het Maartenscollege en het Willem Lodewijk Gymnasium  de Taizéreis. Taizé is een piepklein dorpje in Frankrijk, in de buurt van Chalon sur Saône. Een groep mannen heeft hier een Christelijke gemeenschap gevormd. Van 14 juli tot 22 juli zijn wij er met zo’n 60 leerlingen en begeleiders ook te vinden.

Jaarlijks komen per week meer dan 3000 jongeren van over de hele wereld in Taizé samen om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Een unieke ervaring waar je wie weet hoeveel nieuwe vriendschappen aan overhoudt!

Taizé staat in het teken van spiritualiteit en geloof. Maar je hoeft niet per se gelovig te zijn om mee te gaan. Bijna alle leerlingen die de afgelopen jaren zijn meegegaan, zijn niet zo gelovig, maar staan wel open voor spiritualiteit.

Anders dan bijvoorbeeld de Romereis of de reisweek naar Engeland gaat Taizé dus niet om het vergaren en toepassen van kennis. Het staat vooral in het teken van het ontdekken van jezelf in samenspraak met jongeren uit andere landen. Zoals er een paar jaar geleden op de Taizé-T-shirts stond:

“Don’t be afraid to be you”