gezelligheid tijdens op schoolplein tijdens pauze maartenscollege
plezier in klaslokaal tijdens les op het Maartenscollege Haren
leerlingen maartenscollege haren op de fiets
in het zonnetje op het schoolplein van het Maartenscollege
leerlingen maartenscollege op bank in klaslokaal
Na schooltijd voetballen op het schoolplein van het Maartenscollege Haren
Leerlingen in kunstlokaal Maartenscollege Haren
in groepjes werken tijdens de les op het maartenscollege haren
Fijne schooltijd op het Maartens Haren
leerlingen hebben eigen kluisje op het maartenscollege Haren
Veilig op het Maartenscollege Haren staat voorop
Alle geloofsovertuigingen zijn welkom op het Maartenscollege Haren
Middelbare school Maartenscollege in Haren midden tussen het groen

Downloads

Op deze pagina vind je alle belangrijke documenten die je nodig hebt tijdens het schooljaar. Of je nu op zoek bent naar het examenreglement, informatie over herkansingen, PTA’s en voortgangstoetsen, of praktische zaken zoals ziekmeldingen en verlofaanvragen – je kunt alles hier eenvoudig downloaden.

Het Maartenscollege heeft een verantwoordelijkheid als het gaat om het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bekijk de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Het Maartenscollege heeft een ‘open mind’ als je extra ondersteuning nodig hebt bij het leren en/of andere zaken. Daarvoor hebben we verschillende deskundigen in school. De extra ondersteuning is er op gericht leerlingen het reguliere programma te laten volgen. Dit doen we met een realistische blik: we kunnen veel, maar niet alles. Heldere communicatie en korte lijnen tussen kind, ouder en school staan hierbij voorop. Lees ons Ondersteuningsprofiel om meer te weten te komen over ons ondersteuningsaanbod.

Maartenscollege en hoogbegaafdheid

Op het Maartens werken we met brede brugklassen. In elke klas zijn leerlingen die meer aankunnen dan de gewone lesstof. Voor deze leerlingen is het belangrijk om ook af en toe individueel uitgedaagd te worden, zodat zij ook goede leervaardigheden ontwikkelen. In de eerste klas bieden we een HB-cursus aan, waarin je met andere leerlingen met kenmerken van begaafdheid samenwerkt en met elkaar ervaringen uitwisselt over HB zijn op de middelbare school. Voor leerlingen die dat willen of nodig hebben worden verdiepings- en verrijkingsprojecten ontwikkeld en begeleid, zowel in de vaklessen als daarbuiten.

Als je hoogbegaafd bent, betekent dat niet dat alles vanzelf gaat. Vanuit de ondersteuningsafdeling HB, in de villa aan de Rijksstraatweg, wordt daarom ook individuele ondersteuning geboden: coaching door een HB-specialist en (indien nodig) huiswerkhulp op het gebied van executieve vaardigheden. Gelukkig bieden lessen in ons internationaal Middle Years Programme (MYP) veel punten die passen bij hoe leerlingen met kenmerken van begaafdheid graag leren: uitdagende opdrachten die binnen duidelijke grenzen wel ruimte laten voor het kiezen van een eigen onderzoeksrichting, met een koppeling naar de global context en aandacht voor vaardigheden tijdens het proces.

Hulp voor leerlingen met dyslexie

Heb je dyslexie? Dan word je extra begeleid. Dat doen we natuurlijk in goed overleg met jou en met je ouders. Hiervoor volgen we in grote lijnen het Protocol Dyslexie VO.

Samenwerkingsverband VO Groningen Stad

Het Maartenscollege maakt deel uit van het Samenwerkingsverband VO Groningen Stad. Alle scholen werken hierin samen om leerlingen passend onderwijs te bieden. Binnen het samenwerkingsverband zijn afspraken gemaakt over de basisondersteuning en extra ondersteuning van de aangesloten scholen. Meer informatie hierover is te vinden in het Word-document SWV VO Groningen Stad.

PTA / schoolexamendossier

PTA / voortgangstoetsen

Wij streven ernaar om onze leerlingen een zo compleet en verrijkend mogelijk onderwijsaanbod te bieden. Naast het reguliere lesprogramma organiseren we diverse extra activiteiten en bieden we voorzieningen die het leerproces ondersteunen en de schooltijd van uw kind nog aangenamer maken. Deze extra’s worden niet volledig door de overheid bekostigd, waardoor wij een vrijwillige ouderbijdrage vragen.

De vrijwillige ouderbijdrage wordt ingezet voor activiteiten en voorzieningen die buiten het reguliere onderwijs vallen, zoals:

  • Schoolreisjes en excursies
  • Culturele activiteiten en projecten
  • Feestelijke evenementen zoals het kerstgala of sportdagen

Het is belangrijk om te benadrukken dat de ouderbijdrage volledig vrijwillig is. Dit betekent dat het niet verplicht is om deze bijdrage te betalen. Uw kind zal in geen geval worden uitgesloten van deelname aan activiteiten of lessen indien u ervoor kiest om (een deel van) de bijdrage niet te betalen. Wij vinden het van groot belang dat alle leerlingen, ongeacht hun financiële situatie, kunnen deelnemen aan alle activiteiten die wij organiseren.

De hoogte van de ouderbijdrage per leerjaar en niveau vindt u hier.
Een gedetailleerd overzicht van de bijdrage vindt u hier.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd terecht bij de administratie van de school of de schoolleiding.